miércoles, 23 de mayo de 2012

Campanya de seguretat passiva en el trànsit de la policia local de torredembarra


(Gràcies a Ona La Torre)

Del 21 al 27 de maig es realitza una campanya d’àmbit territorial català orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva. Aquesta campanya institucional en coordinació amb la resta de Policies Locals de Catalunya, Mossos d’Esquadra de Trànsit i el Servei Català del Trànsit, consistirà en el control exhaustiu de la utilització dels següents elements:

- Cinturons de seguretat: Es comprovarà l’ús del cinturó de seguretat en tots els vehicles, inclosos els lleugers quan aquests estiguin dotats d’estructures d’autoprotecció i de cinturons de seguretat i així consti en la corresponent targeta d’inspecció tècnica. La instal·lació i utilització del cinturó de seguretat permet una millora substancial de la seguretat viària i redueix el nombre de víctimes d’accidents de trànsit. És obligatori l’ús de cinturons de seguretat en tots els vehicles i també als autocars amb cinturons de seguretat instal·lats, ja siguin de transport col·lectiu o de viatgers.

- Dispositius de retenció infantil: Es comprovarà la utilització correcta dels dispositius de retenció infantil i es denunciaran els conductors que no els utilitzin, no portin els nens i nenes ben cordats i els que utilitzin dispositius no homologats. Per a més informació consulteu l’article 117 del Reglament General de Circulació (RGC). Per reforçar el compliment de la normativa a l’entorn dels centres escolars i educatius, les policies locals portaran a terme una campanya de sensibilització, de conscienciació i d’informació dirigida als pares, mares i a tot conductor/a que porti els menors a aquests centres, sobre la necessitat d’ús dels sistemes de retenció infantils.


- Casc: La Policia Local denunciarà la no utilització del casc homologat com a element de seguretat passiva en l’ús de la motocicleta i de ciclomotors. Es recorda l’obligatorietat d’immobilitzar el vehicle sempre que no s’utilitzi el casc homologat. Els agents de l’autoritat en funcions de vigilància i control de trànsit controlaran aquesta obligació i en denunciaran l’ incompliment.


El regidor de Governació, Santiago Ardèvol ha destacat el major grau de conscienciació dels conductors, ja que actualment ha incrementat l'acompliment de la normativa i conseqüentment han baixat les sancions imposades.


Torredembarra, 23 de maig de 2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario