jueves, 24 de mayo de 2012

Torredembarra- Festa de la Batalla







Els dies 26 i 27 de maig Torredembarra celebra la seva cinquena edició de la Festa de la Batalla organitzada per la Regidoria de Comerç i Promoció Econòmica i el Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra.

Els grups de recreació històrica Tercio de Morados Viejos d’Almansa i els Miquelets de Catalunya s’encarregaran de fer la recreació d’un campament militar del 1713 amb soldats, tendes i armes de foc. Els carrers del nucli antic es convertiran en un autèntic mercat d’època on s’hi vendran formatges, coques, dolços, embotits, mel, flors, vins, neules o artesania. També hi haurà mostra d’oficis del segle XVIII com són el de llauner, ferrer, forner o puntaire. També es podrà gaudir de la música en directe de “La Sacairada”, els romanços de “Romansec”, la desfilada de les tropes, la ofrena floral, i els salves d’honor a la Torre de la Vila.

Ignasi Duran, president del Patronat Municipal de Turisme i regidor de Comerç i Promoció Econòmica, ha declarat que la Festa de la Batalla és ja un acte consolidat que s'està convertint en una festa de referència. Per la seva part, l'Alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, anima a gaudir de la celebració tan als torrencs com a tots els visitants.
L’objectiu d’aquest acte cultural, lúdic i festiu és mantenir en la memòria dels torrencs el fet d’armes que succeí a Torredembarra en el marc de la Guerra de Successió que va acabar amb la pèrdua de les llibertats Catalanes en l’any 1713. El 16 de juliol de l’esmentat any, a Torredembarra, es van enfrontar un escamot de voluntaris catalans comandats per Rafael Nebot configurat per 500 genets i 750 fusellers i soldats d’infanteria i un destacament de l’exèrcit borbònic comandat pel brigadier Diego González, amb tres companyies de granaders, 300 soldats de cavalleria i més de 1.000 soldats. La batalla va acabar amb la derrota del general Nebot i les conseqüències han arribat fins el dia d’avui.

Lloc:
Pels carrers del nucli històric (Plaça del Castell, c. Ample, c. Del Forn, c. De Joan Güell.

Timing:

Dissabte:
10h.Obertura del mercat.
16 h. Arribada i Muntatge dels campaments de les tropes del Tercio de Morados Viejos, d’Almansa i dels Miquelets de Catalunya.

Diumenge:
10h.Obertura del mercat.
A partir de les 11h. Música en directe pels carrers del mercat, amb La Sacairada.
A partir de les 11’30h. Romanços de “Romansec”.
12h. Desfilada de les tropes, Ofrena floral i salves d’honor a la Torre de la Vila.

Organitza: Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra i Regidoria de comerç i Promoció Econòmica.

Torredembarra, 23 de maig de 2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario