jueves, 24 de mayo de 2012

Torredembarra- Festa de la Batalla







Els dies 26 i 27 de maig Torredembarra celebra la seva cinquena edició de la Festa de la Batalla organitzada per la Regidoria de Comerç i Promoció Econòmica i el Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra.

Els grups de recreació històrica Tercio de Morados Viejos d’Almansa i els Miquelets de Catalunya s’encarregaran de fer la recreació d’un campament militar del 1713 amb soldats, tendes i armes de foc. Els carrers del nucli antic es convertiran en un autèntic mercat d’època on s’hi vendran formatges, coques, dolços, embotits, mel, flors, vins, neules o artesania. També hi haurà mostra d’oficis del segle XVIII com són el de llauner, ferrer, forner o puntaire. També es podrà gaudir de la música en directe de “La Sacairada”, els romanços de “Romansec”, la desfilada de les tropes, la ofrena floral, i els salves d’honor a la Torre de la Vila.

Ignasi Duran, president del Patronat Municipal de Turisme i regidor de Comerç i Promoció Econòmica, ha declarat que la Festa de la Batalla és ja un acte consolidat que s'està convertint en una festa de referència. Per la seva part, l'Alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, anima a gaudir de la celebració tan als torrencs com a tots els visitants.
L’objectiu d’aquest acte cultural, lúdic i festiu és mantenir en la memòria dels torrencs el fet d’armes que succeí a Torredembarra en el marc de la Guerra de Successió que va acabar amb la pèrdua de les llibertats Catalanes en l’any 1713. El 16 de juliol de l’esmentat any, a Torredembarra, es van enfrontar un escamot de voluntaris catalans comandats per Rafael Nebot configurat per 500 genets i 750 fusellers i soldats d’infanteria i un destacament de l’exèrcit borbònic comandat pel brigadier Diego González, amb tres companyies de granaders, 300 soldats de cavalleria i més de 1.000 soldats. La batalla va acabar amb la derrota del general Nebot i les conseqüències han arribat fins el dia d’avui.

Lloc:
Pels carrers del nucli històric (Plaça del Castell, c. Ample, c. Del Forn, c. De Joan Güell.

Timing:

Dissabte:
10h.Obertura del mercat.
16 h. Arribada i Muntatge dels campaments de les tropes del Tercio de Morados Viejos, d’Almansa i dels Miquelets de Catalunya.

Diumenge:
10h.Obertura del mercat.
A partir de les 11h. Música en directe pels carrers del mercat, amb La Sacairada.
A partir de les 11’30h. Romanços de “Romansec”.
12h. Desfilada de les tropes, Ofrena floral i salves d’honor a la Torre de la Vila.

Organitza: Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra i Regidoria de comerç i Promoció Econòmica.

Torredembarra, 23 de maig de 2012

miércoles, 23 de mayo de 2012

Campanya de seguretat passiva en el trànsit de la policia local de torredembarra


(Gràcies a Ona La Torre)

Del 21 al 27 de maig es realitza una campanya d’àmbit territorial català orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva. Aquesta campanya institucional en coordinació amb la resta de Policies Locals de Catalunya, Mossos d’Esquadra de Trànsit i el Servei Català del Trànsit, consistirà en el control exhaustiu de la utilització dels següents elements:

- Cinturons de seguretat: Es comprovarà l’ús del cinturó de seguretat en tots els vehicles, inclosos els lleugers quan aquests estiguin dotats d’estructures d’autoprotecció i de cinturons de seguretat i així consti en la corresponent targeta d’inspecció tècnica. La instal·lació i utilització del cinturó de seguretat permet una millora substancial de la seguretat viària i redueix el nombre de víctimes d’accidents de trànsit. És obligatori l’ús de cinturons de seguretat en tots els vehicles i també als autocars amb cinturons de seguretat instal·lats, ja siguin de transport col·lectiu o de viatgers.

- Dispositius de retenció infantil: Es comprovarà la utilització correcta dels dispositius de retenció infantil i es denunciaran els conductors que no els utilitzin, no portin els nens i nenes ben cordats i els que utilitzin dispositius no homologats. Per a més informació consulteu l’article 117 del Reglament General de Circulació (RGC). Per reforçar el compliment de la normativa a l’entorn dels centres escolars i educatius, les policies locals portaran a terme una campanya de sensibilització, de conscienciació i d’informació dirigida als pares, mares i a tot conductor/a que porti els menors a aquests centres, sobre la necessitat d’ús dels sistemes de retenció infantils.


- Casc: La Policia Local denunciarà la no utilització del casc homologat com a element de seguretat passiva en l’ús de la motocicleta i de ciclomotors. Es recorda l’obligatorietat d’immobilitzar el vehicle sempre que no s’utilitzi el casc homologat. Els agents de l’autoritat en funcions de vigilància i control de trànsit controlaran aquesta obligació i en denunciaran l’ incompliment.


El regidor de Governació, Santiago Ardèvol ha destacat el major grau de conscienciació dels conductors, ja que actualment ha incrementat l'acompliment de la normativa i conseqüentment han baixat les sancions imposades.


Torredembarra, 23 de maig de 2012

lunes, 14 de mayo de 2012

Torredembarra Solidaria.Voluntari@s de Vicente Ferrer


Los Voluntari@s de Vicente Ferrer de Torredembarra, han recaudado unos 1800 euros en el primer evento del 2012: El mercadillo Solidario.

El pasado sábado, 12 de Mayo , durante todo el día y en la plaza M. Joaquin Boronat, el mercadillo tuvo gran aceptación. Como novedad este año han incluido una carpa donde un grupo de voluntarios, profesionales del sector, daban masajes expres a un precio simbólico de tan solo 5.

Aún podemos ayudar a recaudar más para el proyecto de este año. El sábado 19 y como cierre de las jornadas, será la cena Solidaria.Por tan solo 18 €: Cena ,sorteos y baile ¿Te lo vas a perder?

Con tu granito de arena, en Anantapur se realizan necesarios proyectos.

miércoles, 9 de mayo de 2012

CEVOL TORREDEMBARRA


CRÓNICAS CAMPEONATOS DE CATALUÑA

El equipo SENIOR FEMENINO del FERROLAN VOLEI RUBÍ vencido por el equipo SENIOR FEMENINO del CEVOL TORREDEMBARRA por 0 a 3.

El sábado, 5 de mayo a las 17:00h, tuvo lugar el enfrentamiento entre los equipos SENIOR FEMENINO del FERROLAN VOLEI RUBÍ y SENIOR FEMENINO del CEVOL TORREDEMBARRA en las instalaciones del Pabellón Municipal de Can Roses (Rubí).
El equipo SENIOR FEMENINO del FERROLAN VOLEI RUBÍ ocupa la cuarta posición en la clasificación mientras que el equipo SENIOR FEMENINO del CEVOL TORREDEMBARRA ocupa la sexta posición en el mismo ranking.
El encuentro comenzaba con pocas aspiraciones por parte del equipo del FERROLAN VOLEI RUBÍ que no disponía del total de sus jugadoras por lo que tuvieron que idearse modificaciones de última hora.
Aún con un equipo muy por debajo de sus posibilidades el CEVOL TORREDEMBARRA no lo tuvo fácil ya que a lo largo del partido, ambos equipos estuvieron muy a la par pero FERROLAN VOLEI RUBÍ no disponía de la misma fuerza de ataque que sus oponentes y ello condicionó el resultado de cada set.
La victoria, acabó siendo para el equipo SENIOR FEMENINO del CEVOL TORREDEMBARRA con un resultado final de 0 a 3 (20-25, 23-25, 22-25).
Destacar el buen hacer de las chicas del Rubí que ante situaciones adversas no se derrumbaron y dieron lo mejor de sí ante uno de los rivales más duros de la competición.
El próximo sábado, 12 de mayo a las 17h, el equipo SENIOR FEMENINO del FERROLAN VOLEI RUBÍ se enfrentará al equipo SENIOR FEMENINO del PINTURES PLANELL IGUALADA VC en las instalaciones del Pabellón Municipal de Les Comes (Igualada).
El equipo SENIOR FEMENINO del PINTURES PLANELL IGUALADA VC ocupa la octava posición en la clasificación.

martes, 8 de mayo de 2012

Torredembarra-Festa de la Primavera de l'Aigua


Festa de la Primavera de l’Aigua




Les regidories de Platges i Medi Ambient i d’Ensenyament, amb la col·laboració del Grup Ecologista de Tarragona i l’Ebre (GETE-Ecologistes en Acció), han organitzat la Festa de la Primavera de l’Aigua que tindrà lloc aquest dimecres 9 de maig, al Patronat Antoni Roig, de 17 h a 19 h. Aquest acte és la cloenda de la programació de les activitats de la “Primavera de l’aigua a Torredembarra” que ha tingut com a principal objectiu conscienciar, especialment els més joves, sobre l’estalvi i l’ús eficient d’aquest recurs natural que és un bé escàs.



Per a la festa s’ha programat un espectacle, una gimcana de l’aigua i el lliurament de premis del concurs de dibuix a les escoles de Torredembarra amb el lema “Com estalviem aigua a la meva escola”. El concurs va anar adreçat als alumnes dels centres escolars de Torredembarra en tres categories (A per a 1r i 2n de primària / B per a 3r i 4t i C per a 5è i 6è).  L’entrega de guardons es durà a terme a les 18.30 h.


La Regidoria de Serveis de l’Ajuntament de Torredembarra





La Regidoria de Serveis de l’Ajuntament de Torredembarra inicia una campanya informativa sobre la recollida de voluminosos



La Regidoria de Serveis de l’Ajuntament de Torredembarra ha iniciat una campanya informativa sobre la recollida de voluminosos amb l’objectiu que la ciutadania sàpiga com utilitzar correctament aquest servei i col·laborin a mantenir nets els carrers, tal com ha explicat la regidora de Serveis, Francisca Felguera.



Els voluminosos són els residus que, per les seves dimensions considerables, no es poden posar en els contenidors del carrer i són difícils de transportar fins a la deixalleria. La recollida segregada de voluminosos comporta diversos beneficis: fa disminuir el nombre de trastos abandonats a la via pública, permet valoritzar els components d’aquests residus i ajuda a reduir els residus municipals que reben un tractament finalista.



L’Ajuntament de Torredembarra disposa d’una recollida específica. Per ampliar la informació sobre la recollida municipal de voluminosos, cal que us adreceu al vostre ajuntament o trucant gratuïtament al telèfon 900 10 30 01.




SISTEMA DE RECOLLIDA GRATUÏT


Els voluminosos s’han de deixar davant de casa avisant prèviament al telèfon gratuït 900 103 001. Cada Barri té un dia de recollida per treure els voluminosos.

Quina quantitat es pot treure?

Una unitat de cada o bé un volum màxim de 2m3




Aquest servei de recollida ajuda a millorar la qualitat dels nostres carrers. Per això, és important deixar els mobles el dia de la setmana que toca avisant a l’empresa.




QUINS RECOLLIM: Portes, sofàs, mobles, cadires, persianes, matalassos, electrodomèstics, ordinadors etc.

QUINS NO RECOLLIM: residus tòxics i/o perillosos com la uralita, bombones, runes, sanitaris, etc. Tots aquests disposen de vies de recollida específiques com la deixalleria.




Per més informació: Regidoria de Serveis. Departament de Residus. Pl. del Castell,8. Tel. 977 640025 (Ext. 468-409). residus@torredembarra.cat







Torredembarra, 8 de maig de 2012

Torredembarra.Biblioteca Mestra Maria Antònia.Biblioteca Anticrisi.


Biblioteca Anticrisi.


Us esperem el dilluns 14 de maig a les 18 h, per parlar-vos de com aprofitar les xarxes socials per millorar professionalment.

Web 2.0 i entorn laboral: un valor afegit

El mercat laboral actual està canviant per totes les bandes: ja (quasi) no existeix la feina per a tota la vida,

i tot això fa que neixin i es desenvolupin un conjunt de noves tècniques, tendències i recursos que tenen com a

base les dinàmiques característiques de la Web 2.0 i, anant una mica més enllà, la filosofia de “fer xarxa”.

Parlarem de:

- Com escollir les xarxes socials que s’adapten mes a un cas particular.

- Amb quines aplicacions podem donar suport al nostre pla.

- El perfil, el CV virtual i els portals 2.0.

- Com desenvolupar una marca personal.

- Xarxa generalista de caracteristiques úniques: Facebook.



Us recomanem les següents lectures, que trobareu a l'exposició de l'entrada:

  • Faceboom: facebook, el nuevo fenómeno de masas de Juan Faerman
  • Guía para trabajar en casa d'Álvaro López-Amo
  • Sácale partido a Internet : Técnicas para incrementar ventas, visitas y resultados, de De Jong, René


A càrrec de Lola Jiménez

lolajm12@gmail.com





Biblioteca Mestra Maria Antònia

Direcció

Av Pompeu Fabra, 5A

43830 Torredembarra

977 64 31 75


lunes, 7 de mayo de 2012

Torredembarra:preinscripcions a les llars d’infants municipals


La Regidoria d’Ensenyament de Torredembarra obre el període de preinscripcions a les llars d’infants municipals


La Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Torredembarra ha obert aquest dilluns el termini de preinscripcions a les llars d’infants municipals El Cirerer i Els Gegants de la Torre per al curs 2012-2013. Les persones interessades cal que es dirigeixin a la Regidoria d’Ensenyament (Patronat Antoni Roig. C/ Alt de Sant Pere, 35) fins al pròxim 18 de maig, en horari de dilluns a divendres, de 8.30 h a 13.30 h. Telèfon 977 640 025. Ext. 881 / 882.

domingo, 6 de mayo de 2012

Caixa Penedès subvencionan cursos de buceo para personas discapacitadas



05-05-2012 / 10:00 h EFE
La obra social de Caixa Penedès y la Asociación Nacional de Actividades Subacuáticas HSA Spain han firmado un acuerdo de colaboración por el que la entidad bancaria aportará 10.000 euros para financiar cursos de buceo para personas discapacitadas.
Según la presidenta de HSA Spain, Sandra Rota, el submarinismo adaptado es una actividad innovadora para el colectivo de discapacitados y de personas con movilidad reducida, con el que pueden ganar en autonomía, recuperar la sensación de gravidez y movilidad dentro del agua y ejercitar movimientos que no hacen.
El acuerdo de colaboración ofrecerá becas para que un máximo de 25 alumnos realicen un curso en el centro especializado de submarinismo adaptado M. Rota Diving de Torredembarra (Tarragona), donde pueden enseñar submarinismo a personas parapléjicas, tetrapléjicas, ciegas o con lesiones cerebrales o retrasos mentales leves.